Hrană sănătoasă și Mediu sănătos – pentru toți!
Știri
Inovație în biocontrol: Seminarii tehnice pentru soluții avansate în agricultură ecologică și convențională
Duminică, 2 februarie, am avut plăcerea să întâlnim legumicultorii din grupul 𝗡𝘂 𝗢𝗿𝗶𝗰𝘂𝗺 𝗦𝗲𝗿𝘃, din Băleni-Sârbi, județul Dâmbovița, pentru a informa despre soluțiile eficiente în controlul dăunătorului moliei miniere a tomatelor (Tuta absoluta), utilizând produsele de biocontrol din portofoliul Andermatt, în special insecticidul 𝗧𝘂𝘁𝗮𝘃𝗶𝗿.
În cadrul întâlnirii au fost discutate câteva puncte cheie pe care legumicultorii trebuie să le aibă în vedere pentru a asigura succesul în controlul Tuta absoluta:
- 𝗧𝘂𝘁𝗮𝘃𝗶𝗿 este insecticidul biologic esențial în orice program de combatere integrată alături de insecticidele convenționale pentru controlul Tuta absoluta.
- 𝗧𝘂𝘁𝗮𝘃𝗶𝗿 acționează eficient asupra larvelor în stadiile L1 și L2, reducând populațiile dăunătorului și în generațiile următoare, specific modului unic de acțiune al baculovirusurilor.
- Timpul de aplicare este important, iar pentru un rezultat optim, recomandăm ca primul tratament să fie efectuat imediat după observarea primului adult în capcană sau înainte și/sau după transplantare, urmat de o serie continuă de tratamente.
- 𝗧𝘂𝘁𝗮𝘃𝗶𝗿 se aplică foliar ca orice insecticid și este compatibil cu majoritatea insecticidelor, fungicidelor și fertilizanților, atâta timp cât pH-ul soluției este între 5 și 8,5. Adăugați Tutavir ultimul în rezervor și evitați amestecul cu produse pe bază de cupru. Atentie nu aplicați cu fogger-ul!
- Alternarea tratamentelor cu insecticide biologice și chimice într-un program de combatere integrată oferă un control eficient al dăunătorilor, previne rezistența acestora la substanțele active chimice și contribuie la obținerea unor recolte de calitate, fără
- Legumicultorii trebuie să fie stricți în aplicarea tratamentelor, iar pentru a asigura eficiența acestora, este important să urmeze un program de combatere bine structurat.
- Respectarea normelor de igienă culturală și monitorizarea constantă a culturilor prin utilizarea capcanelor feromonale sunt necesare pentru detectarea timpurie a dăunătorilor, prevenind astfel riscurile semnificative de infestare.
Este salutară inițiativa legumicultorilor din grupul 𝗡𝘂 𝗢𝗿𝗶𝗰𝘂𝗺 𝗦𝗲𝗿𝘃 pentru interesul lor de a afla despre soluțiile de biocontrol și aplicarea într-un program de combatere integrat. Este un pas important la care sperăm că vom primi solicitări și din partea altor cooperative de legumicultori.